Samo budi svjesnija – SEBE

Svjesnost! Ono čemu težiš u životu, a vrlo teško dolaziš do nje je zapravo vrlo lako pokrenuti, naučiti i prihvatiti. 

To je zapravo mogućnost prilagodbe i promatranja iskustva s pet primarnih osjetila (miris, okus, dodir, sluh, vid) i ono što zovemo šesto čulo - I SVE TO U SADAŠNJEM TRENUTKU!

Biti svjesna sebe u određenom trenutku, biti svjesna svojih osjećaja i onoga što ti izaziva stres u nekim situacijama čarobna je stvar: u trenutku oslobađa zaglavljenu energiju, smiruje um, pomaže ti se lakše odvojiš od situacije i stvara nove dimenzije tebe za koje nisi ni znala da postoje. 

Kako najlakše biti svjesna sebe i trenutka?

Kada pereš posuđe budi svjesna što radiš, obrati pažnju na to kako se osjećaš, na miris deterdženta kojim pereš, topline vode koja ti miluje ruke, na mekoću spužvice koju držiš u ruci...
Dok slažeš rublje uživaj u dodiru tkanine pod prstima, nakratko se zapitaj koje osjećaje u tebi izazivaju različite vrste tkanine.
Dok se voziš na posao uživaj u onome što vidiš, osvijesti svoje tijelo, primijeti kako noga stišće gas, kako ruka mijenja brzine...

I kada postaneš svjesna dogoditi će se tri stvari koje ti mogu promijeniti život zauvijek:
1. Postati će puno lakše obavljati sve ono što moraš, uz puno manje nervoze, stresa i napora (čak i ako ti to odmah neće biti jasno).
2. Kao kada kamen baciš u vodu početi će se mijenjati sve više tvojih reakcija na situacije oko tebe, ljude oko tebe, događaje na koje nemaš utjecaj.
 Početi ćeš ih doživljavati mirnije i s više razumijevanja. 
3. Pomoći će ti da zaustaviš strah, otpore i vezanosti koje ti izazivaju stres i sve ono što te vrti u krug - i to zauvijek.

Budi otvorena. Kad počneš sklanjati slojeve onoga tko si bila prije ništa ti neće imati smisla.

Zato budi otvorena, budi ok s tim da puno toga sama o sebi ne znaš, spremna da naučiš... To što otkriješ može te ugodno iznenaditi. 

S ljubavlju, 

Danijela

*strogo je zabranjeno prenošenje tekstova na druge portale, ukoliko vam se tekst sviđa slobodno ga podijelite putem linka*

Danijela Medaković                                                                                
Inkubatorsrece@gmail.com
095 7421 162
www.tapkanje.eu