Bojite li se života?

Strah je glavni i odgovorni krivac zašto naši životi nisu onakvi kakvi bi željeli da budu. Svi mi odrastamo u kultu straha i od malena nas uče da se bojimo.

Bojimo se biti drugačiji, bojimo se što drugi misle o nama, bojimo se za egzistenciju, bojimo se da li smo dovoljno sposobni, bojimo se samoće, bojimo se… Stalno se nečega bojimo.

Nekako sam u zadnje vrijeme sklona mišljenju da je glavni problem današnjeg modernog čovjeka upravo stah. Iracionalan, imaginaran strah za kojeg nemamo nikakve osnove nego ga naučimo kroz život. Naravno što smo stariji bojimo se sve više i više.  U pozadini mnogih stanja, emocija, životnih situacija upravo je strah. Anksioznost je prikriveni strah, ostanak u lošem brku je prikriveni strah, nemoć je prikriveni strah… Razmislite o nekom svom problemu i kada ga analizirate vidjeti ćete da je u osnovi strah!

Strah blokira energiju, oduzima nam snagu i paralizira nas u djelovanju. Dolazi iz različitih unutarnjih programa, a najčešći je da mislimo da ne vrijedimo dovoljno i da ne zaslužujemo biti u miru.

Strah je skup negativnih emocija kojeg se vrlo teško riješiti jer on zapravo ne postoji, postoji samo u našoj glavi. I naravno u našem tijelu jer osjetimo ga i fizički, zar ne?

Korištenjem tapkanja (EFT) uz tapkanje prstima na izlazne meridijane iz tijela i izgovaranjem afirmacija mi i na fizičkom i na mentalnom nivou otpuštamo te blokade iz tijela i mijenjamo naše podsvjesne obrasce i programe koji nas potiču na strah.

Ja sam godinama imala iracionalan strah (složit ćete se sa mnom da nijedan strah nije racionalan) od toga što donosi sutra. Bojala sam se kako ću platiti režije mjesec unaprijed, bojala sam se u veljači kako ću položiti ispite u lipnju, bojala sam se sudara još prije nego što sam sjela u auto iako nikada nisam doživjela sudar… Sve ono što se u životu dešava meni je bilo potencijalna prijetnja i umjesto da sam uživala ja sam u svakoj situaciji  nalazila razloge za strah, zabrinutost, anksioznost. I vrtila sam se u tom krugu negativnosti iz dana u dan, opet i opet…

Kada sam krenula tapkati na mojim vlastitim strahovima, malo po malo uvidjela sam programe iz djetinjstva po kojima sam funkcionirala i koji su postali nesvjestan dio mene. I uspješno sam ih riješila sve. Nakon rada na sebi primjenom tapkanja (EFT) ja sam uspješno zamijenila taj strah i negativna uvjerenja novim podržavajućim vjerovanjima i taj strah je moja prošlost. Sada živim bezbrižno i uživam u novim iskustvima i svemu onom što mi život donosi, a ako se i pojavi kakva sumnja znam kako je otapkati iz svoga života.

Radosno,

Danijela

Danijela Medaković

Life coach & EFT praktičar
095 7421 162​
inkubatorsrece@gmail.com

FB Inkubator sreće 
inkubatorsrece.com